Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 decembrie 2013

MANIPULAREA PRIN PRESA

CE-I CU NOI? "În ultimii vreo 20 de ani EDUCAŢIA formală din România a lucrat în “cumetrie” cu MASS MEDIA românească şi străină PENTRU A FACE PROPAGANDĂ ŞI A SUSŢINE ANUMITE IDEI dictate de sus, pe scurt, pentru a manipula oamenii înspre a crede ANUMITE INFORMAŢII FALSE / TRUNCHIATE / ALTERATE, în detrimentul ADEVĂRULUI. Noi oamenii suntem MANIPULAŢI, INFORMAŢI INSUFICIENT şi DEZINFORMAŢI în mod continuu, prin sistemul de EDUCAŢIE şi MASS MEDIA vândută anumitor interese." http://ceicunoi.wordpress.com/2013/07/29/despre-economia-romaniei-in-comunismul-ultra-nationalist-al-patriotului-nicolae-ceausescu-plata-datoriei-externe-pol153/


Manipularea presupune antrenarea, prin mijloace de influenţare psihică, a unui grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acţiuni al căror scop aparţine unei voinţe străine de interesele lor.
Persuasiunea reprezintă acţiunea, darul sau puterea de a convinge pe cineva să creadă, să gândească sau să facă un anumit lucru.
Dezinformarea presupune inducerea în eroare cu o informaţie falsă.
Intoxicarea presupune influenţarea în mod insidios a spiritelor pentru a le face sensibile la propagandă, a demoraliza sau a deruta prin difuzarea de ştiri false.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu